80 jaar oorlog, Nacht van de Geschiedenis en nieuwe rondleidingen
Bekijk de online versie
RIJKSMUSEUM
Nieuwsbrief
September in het Rijksmuseum
Kaartverkoop gestart
Nacht van de Geschiedenis - zaterdag 27 oktober
Kaartverkoop gestart
Opstand is het thema van de Nacht van de Geschiedenis. Jonathan Israel, Daniel Cohn-Bendit, Peter Vandermeersch, Fresku, Akwasi, Anthony Bogues en vele anderen geven deze avond lezingen, interviews én gaan met elkaar in debat. Ook is er ruimte voor nachtelijk dwalen in de zalen en voor een bezoek aan de tentoonstelling 80 jaar oorlog. De geboorte van Nederland.
  Info en tickets  »
80 Jaar Oorlog
De geboorte van Nederland
80 Jaar Oorlog
Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) begon. Dit is de aanleiding voor de zevendelige NTR-televisieserie 80 Jaar Oorlog (vanaf 28 september te zien), de tentoonstelling 80 Jaar Oorlog. De geboorte van Nederland in het Rijksmuseum (vanaf 12 oktober) en het gelijknamige boek dat wordt uitgegeven bij Atlas Contact.
  Meer info  »
Nieuwe rondleidingen
Voor mensen met dementie, blinden en slechtzienden | Gratis
Nieuwe rondleidingen
Voor blinden en slechtzienden is er een speciale rondleiding langs de hoogtepunten van het Rijksmuseum. Hoor het verhaal van de Nachtwacht, ruik de Slag bij Waterloo en voel een vliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog. Mensen met dementie en hun dierbaren brengen door het delen van verhalen, herinneringen en ideeën, de museumobjecten samen tot leven tijdens de speciale rondleiding.
  Boek nu  »
FTPIY
rijksmuseum.nl
020 6747 000
info@rijksmuseum.nl
Founder
Hoofdsponsoren
Account beheren  |  Afmelden