Iedereen fotografeert, Beleef de Nachtwacht, Rembrandt in de Rijksmuseum Shop
Nu te zien: Iedereen Fotografeert
15 februari t/m 10 juni 2019
Nu te zien: Iedereen Fotografeert
Iedereen Fotografeert gaat over de opkomst van de amateurfotografie in Nederland. In de podcast Iedereen Fotografeert interviewt Wilfried de Jong conservator Mattie Boom over de tentoonstelling. Eind 19de eeuw wordt de handcamera beschikbaar voor een breed publiek. Wat doen mensen met die camera? En wat hebben de ontwikkelingen van toen te maken met hoe wij nu foto's maken?
  Meer info  »
Beleef de Nachtwacht
Een interactief meesterwerk
Beleef de Nachtwacht
Nooit eerder was het mogelijk om zo dichtbij dit wereldberoemde schouwspel te komen. Stap voorbij het rode koord, pak de hand van kapitein Frans Banninck Cocq, zoom in en laat je meevoeren in de wereld van de Nachtwacht. In tientallen verhalen ontdek je wat de Nachtwacht zo bijzonder maakt. Wie zijn de schutters? Waar zit Rembrandt verstopt? Wie is het meisje?
  Beleef Nachtwacht  »
Rembrandt in de Rijksmuseum Shop
Wie kent ze niet? Het zijn de wereldberoemde hoofdrolspelers uit de Nachtwacht. Kijk eens hoe leuk Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburch eruit zien in Playmobil-formaat! In de Rijksmuseum Shop vind je nog veel meer Rembrandt gerelateerde producten maar ook bijzondere cadeaus; van stijlvolle Delfts Blauwe woonaccessoires tot levensechte reproducties van je favoriete meesterwerken.
  Shop  »
FTPIY