80 Jaar Oorlog, Vriendenactiviteiten, gastchef RIJKS en herfstvakantie
Bekijk de online versie
RIJKSMUSEUM
Nieuwsbrief
Oktober in het Rijksmuseum
Tentoonstelling 80 Jaar Oorlog. De geboorte van Nederland
Van 12 oktober 2018 t/m 20 januari 2019
Tentoonstelling 80 Jaar Oorlog. De geboorte van Nederland
Iedereen heeft wel eens gehoord van de Tachtigjarige Oorlog, die 450 jaar geleden begon. Maar wat is de betekenis van die oorlog, waarom is dit conflict voor Nederland nog steeds belangrijk? In de tentoonstelling 80 Jaar Oorlog figureren spotprenten, tapijten, wapens, schilderijen van onder anderen Brueghel, Rubens en Ter Borch als ‘ooggetuigen’ in het verhaal van het ontstaan van Nederland.
  Meer info  »
Lezing 80 Jaar Oorlog
Zondag 14 oktober
Lezing 80 Jaar Oorlog
In samenwerking met Instituto Cervantes organiseert het Rijksmuseum een lezingenserie waarin essentiële thema’s uit de Tachtigjarige Oorlog belicht worden vanuit Nederlands, Spaans en Vlaams perspectief. De eerste lezing heeft als thema: Orde, geweld en vervolging. Met o.a. Gijs van der Ham, samensteller van de tentoonstelling 80 jaar oorlog. De geboorte van Nederland.
  Info en tickets  »
Vriendenactiviteiten in oktober
10, 12 & 18 oktober
Vriendenactiviteiten in oktober
Rijksvrienden zien de tentoonstelling 80 Jaar Oorlog. De geboorte van Nederland als eerste tijdens de previewdag op 10 en avondopenstelling op 12 oktober. Op 18 oktober speelt Theatergroep Aluin speciaal voor vrienden de humoristische voorstelling 1609 Staakt het Vuren over het Twaalfjarig Bestand in de jarenlange strijd. Bekijk alle Vriendenactiviteiten
  Word Vriend  »
RIJKS x Nerua
Chefs van ‘s werelds beste museumrestaurants slaan handen ineen
RIJKS x Nerua
Op 2, 3 en 4 november koken chefs Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS® en Josean Alija van restaurant Nerua van het Guggenheim Museum in Bilbao samen in RIJKS®. Zij ontwikkelen hiervoor een speciaal menu bestaande uit 5 gangen tijdens de lunch en 8 gangen tijdens het diner.
  Reserveren  »
Herfstvakantie
Samen op avontuur in het Rijksmuseum
Herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie is er voor iedereen wel iets te doen in het Rijksmuseum. Ontdek samen het Rijksmuseum tijdens een van de familierondleidingen, teken als Rembrandt in de Picknickruimte of help mee de staking van een 18de-eeuwse klok te voorkomen.

Toegang t/m 18 jaar gratis.
  Herfstvakantie  »
FTPIY
rijksmuseum.nl
020 6747 000
info@rijksmuseum.nl
Founder
Hoofdsponsoren
Account beheren  |  Afmelden